Brochure aanvragen

Handige tips! Leven met een alarmsysteem

Als u net gebruik maakt van een mobiel alarmsysteem is het altijd even wennen. Het systeem wordt een integraal onderdeel van u leven en het is natuurlijk de bedoeling dat hijj altijd opgeladen bij de hand is. Aan een leeg systeem heeft niemand iets, al helemaal niet in een noodsituatie! Vandaar dat wij even wat tips op een rijtje zetten om het dagelijks gebruik hiervan zo makkelijk mogelijk te maken.

Altijd vol!

Hoewel de batterij van het systeem een paar dagen mee moet gaan, raden wij met klem aan om het systeem elke dag op te laden. Zo kan hij nooit leeg zijn in een noodsituatie. De beste tip die we hiervoor kunnen geven is om hem elke nacht in de oplader te zetten op uw nachtkastje. Zo ligt hij altijd bij de hand als er tijdens het slapen iets gebeurd en is hij de volgende ochtend 100% volgeladen. Heeft u geen stroom bij uw nachtkastje? Probeer er dan een gewoonte van te maken om hem tijdens een bepaalde activiteit in de oplader te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontbijt, avondeten of tijdens het kijken van uw favoriete televisieprogramma.

Slaapdronken

Uit onze data blijkt dat veruit de meeste ongelukken in de nacht gebeuren. Als u wakker wordt en even naar het toilet gaat, neem altijd het alarm systeem mee! Wij horen regelmatig horror-verhalen over mensen die acht uur lang in de badkamer liggen omdat ze hun systeem niet mee hebben genomen. Veel ongelukken in de nacht gebeuren doordat iemand nog niet helemaal wakker is in combinatie met vaak een gladde vloer. Onderschat dit niet en neem in de nacht altijd uw systeem mee!

Om de nek of bij de hand?

Wij raden aan om het systeem altijd om de nek te dragen. Vind u dit vervelend of is dat door een beperking lastig? Maakt niet uit! Het is natuurlijk geen verplichting. Wel adviseren wij u om het systeem altijd bij de hand te hebben. Leg hem dan naast u neer, of als u op pad gaat kan hij ook prima in een zak of een tas. Zorg er wel voor dat in geval van nood u altijd binnen een seconden of twee naar de druppel kan grijpen.

Scroll naar boven