Brochure aanvragen

Meldkamer

Wat is de Alarm Meldkamer?

In de meldkamer zitten zorgvuldig opgeleiden centralisten die 24 uur per dag voor u klaar zitten. De meldkamer is PAC-gecertificeerd wat betekent dat ze toestemming hebben om in een noodgeval direct door te schakelen naar politie, ambulance of brandweer. De meldkamer is landelijk actief en heeft landelijke dekking.

Wat doet de Alarm Meldkamer?

Centralisten vangen een melding af en bepalen direct welk soort hulp er nodig is. In de meeste gevallen worden de melding direct doorgezet naar de opgegeven contactpersonen. In een situatie waar acute hulp noodzakelijk is zullen ze ook direct doorschakelen naar politie, ambulance of brandweer. Ook bieden wij een optie voor professionele opvolging buiten. In het uiterste geval kan een hulpverlener dan ter plaatse komen op openbare locaties.

Welke techniek gebruikt de Alarm Meldkamer?

De centralisten in de meldkamer werken met geavanceerde en vooruitstrevende techniek. Specifiek gebouwde computersystemen en software zorgen voor er voor dat de centralisten direct alle informatie tot hun krijgen die noodzakelijk is om te handelen in een noodsituatie. Denk hierbij aan actuele locatie, historische locatie en medische gegevens. Ook op gebied van van communicatie is alles ingedekt zodat er geen mogelijkheid bestaat dat de meldkamer niet in contact kan komen met noodinstanties.

Wie zijn het

Zorgvuldig opgeleide centralisten met een PAC-certificering.

Wanneer zijn ze bereikbaar

24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wat is hun functie

Melding afvangen en doorzetten naar de juiste persoon of instantie.

Waar werken ze

De meldkamer is landelijk actief en heeft landelijke dekking.

Opvolging

De meldkamer schakelt in een acute noodsituatie direct door met hulpinstanties.

Hoe snel werken ze

De meldkamer zal in een normale situatie altijd binnen tien seconden opnemen. Zij schakelen vervoglens direct verder.

Mobiele Alarmering

Zorg

Zorg/ Veilig /Vertrouwd

Meldkamer

Alarmmeldkamer/ 24/7 /Opvolging

Zakelijk

Bedrijven/ Organisaties /Overheid

Scroll naar boven